LEGO 910029 Bricklink Mountain Fortress

 499,99 incl. BTW

Op voorraad

Beschrijving

LEGO 910029 Bricklink Mountain Fortress

Van deze set zijn er 30.000 gemaakt, en komt uit de 1 serrie van de BrickLink Designer Program

LEGO 910029 Bricklink Mountain Fortress

‘De Black Falcon was vroeger een machtige baron van het Oude Koninkrijk. Nadat de Lion Knights het rijk hadden overgenomen, werd er een regeling getroffen dat de dochter van Black Falcon, Kunegunde, met de koning zou trouwen. Toen de baron echter in een steekspel viel, Deze plannen liepen op niets uit en de koning trouwde met een andere barones. Maar Kunegunde besloot het heft in eigen handen te nemen…

Een paar jaar geleden slaagde Kunegunde er samen met haar jongere zus, die een koninklijke valkenier was, in het geheim een ontvoering van de koning te organiseren toen hij op jacht was. Nu wordt de koning in het geheim vastgehouden in een afgelegen en ontoegankelijk bergfort, terwijl Kunegunde zich voorbereidt op een wintercampagne tegen de koningin.

Wat dit machtige fortontwerp zo bijzonder maakt, is het barre winterlandschap, inclusief sneeuwkappen en ijspegels. Het bestaat uit een onderste en bovenste kasteel, verbonden door een ophaalbrug, die een bevroren gracht overspant.

De build is vrij groot van formaat en gebruikt net geen de maximaal toegestane 4000 stuks. Het gebouw is opvouwbaar en bevat verwijderbare secties, zodat alle delen van het interieur gemakkelijk toegankelijk zijn. Greebling en texturering worden met mate gebruikt. Het bouwproces zou geen grote uitdaging moeten zijn, maar zelfs gevorderde bouwers zullen een aantal leuke en onverwachte details en technieken ontdekken, waaronder het gebruik van Technic-stukken in zowel structurele als decoratieve rollen.

Inclusief 9 minifiguren.

Modelafmetingen (gesloten):

  • Breedte: 45,9 cm / 18,1 inch
  • Lengte: 39 cm / 15,4 inch
  • Hoogte: 59 cm / 23,2 inch

Modelafmetingen (geopend):

  • Breedte: 49,2 cm / 19,4 inch
  • Lengte: 63,1 cm / 24,8 inch
  • Hoogte: 59 cm / 23,2 inch